DE NEDERLANDSE BRANDWEER

DE UITDAGINGEN VOOR BRANDWEERKORPSEN

Brandweer Nederland staat voor grote uitdagingen. De kwaliteit van de brandweerzorg in Nederland is al jarenlang uitstekend. Een grote uitdaging lijkt nu het vasthouden van het kwaliteitsniveau bij een teruglopend budget. Hier kunnen innovatieve oplossingen voor worden ontwikkeld die niet alleen kostenbesparend zijn maar ook nog andere voordelen hebben.

POMP SETS MET EXTREME CAPACITEIT

Met de ramp bij Chemie-Pack nog vers in het geheugen moet worden nagedacht over een efficiënte bestrijding van grote branden. Dit vereist een industriële aanpak. Er moet in korte tijd een grote hoeveelheid blusmiddel kunnen worden opgebracht. IFFS bedenkt systemen waarmee dit kan en kan capaciteiten tot 60.000 lpm leveren.

MULTIFUNCTIONELE VOERTUIGEN

Kleine multifunctionele voertuigen kunnen bijdragen tot een efficiëntere inzet voor brandweer gebruik. Door met een kleiner voertuig uit te rukken kan een object sneller en beter worden bereikt. IFFS heeft een systeem bedacht waarmee personenvervoer en materieelvervoer gedoseerd kan worden ingezet. Geschikt voor voertuigen tot 3.500 kg voor klein rijbewijs en voor voertuigen tot 6.500 kg. Dit leidt tot een brede inzetbaarheid en minder stilstand van voertuigen.

08 Big Gun 940 x 529
07 FlexSie 940 x 529