IFFS heeft voor de Veiligheidregio Kennemerland deze arbeidshygiëne container gebouwd.

In navolging van de handreiking ‘Schoon werken bij brand’ van Brandweer Nederland heeft de Veiligheidsregio Kennemerland besloten een arbeidshygiëne container te laten bouwen.

De Veiligheidsregio Kennemerland had hiervoor een bestaande container ter beschikking welke door IFFS is omgebouwd om te dienen als arbeidshygiëne container.

De container is uitgerust voor het vervoer van 100 complete bluspakken variërend van maat, 100 nekflappen, 20 helmen, 3 rolcontainers voorzien van ademluchtcilinders, maskers en toestellen. Daarnaast biedt de container plaats voor vier luchtdicht afsluitbare 240 liter containers voor de afvoer van vervuilde pakken.

De grote zijklep van de container is voorzien van zeilen zodat er een tent ontstaat, deze tent dient als ‘vuile’ uitkleed ruimte. Hierdoor hoeft dit niet open op straat te gebeuren. De container is ook voorzien van een verwarming, door de combinatie van de klep en verwarming heeft men de mogelijkheid om regen- en vorstvrij om te kleden.

De container is tevens voorzien van een lichtmast, koffiezet apparaat, waterkoker, turboflairs en compressor, deze werken zowel via de walaansluiting als op de ingebouwde aggregaat. Wanneer de container in een kazerne aan de wal is aangesloten wordt ook het aggregaat bijgeladen.

Via onderstaande link is de introductie video gemaakt door de Veiligheidsregio Kennemerland te bekijken: https://youtu.be/EtpHn3lzoN8

DE UITDAGING

Het ombouwen van een bestaande container.

Beperkt budget
Vervoeren van 100 bluspakken
Creëren van schone en vuile zone