IFFS B.V. heeft de bestaande verzorgingscontainer van Brandweer Brabant Noord omgebouwd naar een op arbeidshygi├źne aangepaste variant. Omdat arbeidshygiene een steeds belangrijkere en zichtbare rol krijgt tijdens de repressieve inzet van de brandweer, moest ook de verzorgingscontainer hierop aangepast worden.

De container is voor deze ombouw eerst volledig gestript. Vervolgens is de container voorzien van een nieuwe gemakkelijk te reinigingen vloer, gescheiden keukendeel welke op overdruk gezet kan worden, nieuw RVS krattenrek met aanrechtblad.

Tijdens een grote inzet komt de verzorgingsunit ter plaatse en stelt zich in schoon gebied op.
De container bemanning neemt plaats in het keukendeel en schakelt de ventilatoren in welke het keukendeel op overdruk t.o.v. de rest van de container brengen.
De keuken kan zowel op jerrycan’s als op externe watertoevoer werken.
Wanneer de brandweerlieden om te eten bij de container aan komen moet men de bluskleding buiten ophangen, hier staan stellingen voor jassen en helmen.
In de container is de mogelijkheid tot het wassen van handen/gezichten.
Vervolgens kan men door naar het uitgifte luik om eten te ontvangen.
Dit kan aan de tafel in het ‘tent-deel’ genuttigd worden.

Wanneer de container onvoldoende capaciteit aan zitplaatsen biedt, kan de tent uitgebreid worden met een 6×4 meter uitvouwbare tent welke ook in de container is opgeborgen.

 

DE UITDAGING

Ombouw verzorgingscontainer Brandweer Brabant Noord

ARBEIDSHYGIENE PROOF CONTAINER
KEUKENDEEL OP OVERDRUK
BINNEN BEPERKT BUDGET